مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با تاکيد بر حذف نمکدان از سفره غذا، گفت: دفعات کمتر افزودن نمک به غذا، با کاهش خطر عوارض قلبي مرتبط است.
به گزارش هفت چشمه؛ احمد اسماعيل زاده، مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با بيان اينکه يکي از عادتهاي غذايي ايرانيان اضافه کردن نمک به غذا هنگام خوردن غذا است، افزود: بسياري از افراد قبل از اينکه غذا را از نظر نمک بچشند، نمکدان را برداشته و به غذا نمک اضافه ميکنند.
وي ادامه داد: يکي از مهمترين راهکارها براي حفظ فشارخون و پيشگيري از ابتلا به پرفشاري خون، استفاده نکردن از نمکدان و اضافه نکردن نمک به غذا هنگام مصرف غذاست؛ اين مورد شايد مهمترين کاري باشد که براي کاهش فشار خون خودمان ميتوانيم انجام دهيم.
مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت تصريح کرد: بر اساس پژوهشهاي انجام شده، مصرف روزانه نمک در ايران ۲ برابر نياز حد استاندارد است، نمک به عنوان يکي از عوامل اصلي ابتلا به فشار خون بالا و بيماريهاي قلبي عروقي سالهاست که در دنيا مطرح شده است.
اسماعيل زاده خاطرنشان کرد: نتايج مطالعهاي نشان داده که کاهش مصرف سديم با افزودن کمتر نمک به غذا پس از پخت و هنگام سرو غذا، با کاهش خطر بيماري قلبي ايسکميک (IHD)، نارسايي قلبي (HF) و سکته مرتبط است؛ در اين مطالعه رابطه بين دفعات افزودن نمک به غذا (هرگز/به ندرت، گاهي اوقات، معمولاً و هميشه) و خطر ابتلا به بيماري قلبي عروقي در يک گروه آينده نگر متشکل از ۱۷۶۵۷۰ شرکت کننده (حدود ۵۶ سال) بررسي شد.
وي افزود: محققان دريافتند دفعات کمتر افزودن نمک به غذا به طور قابل توجهي با کاهش خطر عوارض قلبي و عروقي مرتبط است، بنابراين براي پيشگيري از حوادث قلبي و عروقي از همين امروز نمکدانهاي خانه خود را از سفره غذا دور کنيد و به کودکان خود آموزش دهيد که براي حفظ سلامتي، نمک کمتر مصرف کنند و از نمکدان استفاده نکنند.
گفتني است، پويش ملي اطلاع رساني تغذيه سالم با هدف آگاهي بخشي آحاد جامعه درخصوص مصرف نمک تصفيه شده يُددار و افزايش مصرف لبنيات با شعار "انتخاب همه، نمک کم، اما تصفيه شده يُد دار" براي هفته اول و شعار "از کودکي تا پيري، لبنيات دوست سلامتي" براي هفته دوم، از تاريخ ۱ بهمن ماه آغاز شده و تا ۱۵ بهمن ماه سال جاري ادامه دارد.